Achter de rug

Hier vind je foto's, video's en verslag van de voorbije activiteiten van Vitamine C. Wil je de volgende niet missen? Registreer je via de nieuwsbrief en ontvang automatisch het C-shot waarin we nieuwe evenementen aankondigen. 

Op 30 mei organiseerde Vitamine C een avondsessie bij WARP in Sint Niklaas, aansluitend bij de conferentie ‘Kunst Doet Leven!’ van het Departement CJM/ACCE.

Thema 'Kunst doet leven', cultuurparticipatie voor ouderen. Op 30 mei 2017 in Sint Niklaas

Op 24 februari 2017 werden digitale skills van 170 aanwezigen uitgedaagd in het Zuiderpershuis en Plein Publik in Antwerpen. Ze lieten zich inspireren om hun werking digitaal te voeden en kregen van experten, pioniers en collega's tips en tools om mee aan de slag te gaan.

Op 25 november vond de slotconferentie van Creative Spaces plaats bij De Veerman in Antwerpen.

Danielle Linzer, het kersverse hoofd educatie van het gerenommeerde Andy Warhol Museum in Pittsburg (VS) en tot voor kort onderzoekster en educatief verantwoordelijke van de ‘access & community’ programma’s van The Whitney museum of American Art in New York stelde haar onderzoek 'Room to Rise' voor tijdens een exclusieve lezing op 7 novemeber 2016 in FOMU - Antwerpen.

Laureaat Cultuurprijs voor Cultuureducatie

5 november 2012 was een hoogdag voor Vitamine C. Op die dag kregen we immers de Cultuurprijs voor Cultuureducatie van de Vlaamse Gemeenschap overhandigd door toenmalig minister van Cultuur Joke Schauvliege in aanwezigheid van vele leden.

Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die een opmerkelijke bijdrage geleverd heeft aan het cultuurlandschap in Vlaanderen. Voor Vitamine C lag die bijdrage volgens Joke Schauvliege voornamelijk in: “het creëren van een netwerk van professionals en experts in kunst, cultuur en creativiteit en zo een nieuwe wind doen blazen in het landschap van cultuureducatie en jongeren.“ Vitamine C kan echter enkel bestaan door het enthousiasme en engagement van haar leden.